Ohita navigaatio

Children first - Designing sustainable early childhood education-konferenssi

Helsingissä pidetään kansainvälinen varhaiskasvatuksen konferenssi 4.– 7.5.2020 

Lapsi oppii iloiten sekä kasvaa ja kehittyy turvallisessa ja innostavassa ympäristössä. Opettajat, tutkijat, johtajat ja muut ammattilaiset luovat pedagogisesti vaikuttavan ympäristön. Vahva varhaiskasvatus tukee kestävää lapsuutta ja rakentaa hyvinvoivaa yhteiskuntaa.

Olet tervetullut osallistumaan yhteiseen eurooppalaiseen keskusteluun. Konferenssia rakennetaan yhdessä – tarvitsemme sinut mukaan jo valmisteluun!  Haluamme esitellä suomalaisen varhaiskasvatuksen vahvuuksia ja innovaatioita sekä uusinta tutkimusta ja parhaita suomalaisia ja eurooppalaisia käytäntöjä.

 Voit osallistua monella tavalla:

  • tulemalla paikan päälle seuraamaan ohjelmaa 5.–6.5.2020
  • lähettämällä videoita, joilla esittelette omaa toimintaanne
  • jakamalla tietoa ja osallistumalla sosiaalisessa mediassa #childrenfirst2020.

Suomalainen varhaiskasvatus ja sitä ohjaava varhaiskasvatussuunnitelman perusteet on todettu laajassa eurooppalaisessa tutkimuksessa yhdeksi parhaista. Suomalainen varhaiskasvatus, pedagogiset käytännöt, tutkimus sekä johtamista tukeva arvioinnin kehittäminen ovat suuren kiinnostuksen kohteena kansainvälisesti. Suomalaisen osaamisen lisäksi konferenssi avaa näkökulmia varhaiskasvatukseen ja sen kehittämiseen Euroopan eri maissa.

Yhdessä tehden!

Mukana ainutlaatuisen tapahtuman valmistelussa Opetushallituksen kanssa ovat jo opetus- ja kulttuuriministeriö, Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, Helsingin yliopisto, Varhaiskasvatuksen Opettajien Liitto sekä Lastensuojelun keskusliitto.

 Heräsikö ideoita tai kysyttävää? Olethan yhteydessä!

Call for papers on avautunut syyskuussa 2019: Linkki 

Lisätietoa: Kati Costiander ja Arja-Sisko Holappa.

Videot toivomme Youtube-linkkeinä.

Lisätietoa: Jari Kiriloff ja Sanna Alt.

Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@oph.fi

Verkkosivuilta myöhemmin lisätietoa ilmoittautumisesta, konferenssin osallistumismaksuista ja näyttelyyn liittyvistä asioista: www.oph.fi/en/children-first