Ohita navigaatio

Ebeneser-säätiön tunnustuspalkinto Seppo Sarrakselle

Vuonna 2022 Ebeneser-säätiön hallitus päätti myöntää tunnustuspalkinnon varhaiskasvatuksen alalla monipuolisen ja ansiokkaan uran tehneelle FM Seppo Sarrakselle kunnianosoituksena pitkään jatkuneesta työstä suomalaisen varhaiskasvatuksen hyväksi. Ebeneser-säätiö jakaa parillisina vuosina tunnustuspalkinnon lasten hyväksi tehdystä työstä. Palkinnon Ebeneser-säätiön puolesta jakoi professori Inkeri Ruokonen.

Varhaiskasvatuksen alalla mittavan uran tehnyt Seppo Sarras valmistui lastentarhanopettajaksi Oulun lastentarhaseminaarista vuonna 1973. Hän täydensi opintoja ensin Oulun yliopistossa 1973–1974 ja myöhemmin vielä Joensuun yliopistossa 1985. Työuran hän aloitti Imatralla päiväkodinjohtajana 1974. Vuonna 2003 Sarras siirtyi Helsinkiin, ensin Kallion päivähoitoalueen päälliköksi ja sitten Päivähoidon vastuualueen kehittämiskonsultiksi, jossa hän teki merkittävän työn vuoden 2005 varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden jalkauttamisessa helsinkiläisiin päiväkoteihin.

Ebeneser-tunnustuspalkinto sisältää palkinto-osan, jonka arvo on 3 000 euroa. Tunnustuspalkinto voidaan myöntää joko yksityiselle henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt lasten etua ja hyvinvointia.

Ebeneser-säätiö edustaa suomalaisen varhaiskasvatuksen ja lastentarhanopettajakoulutuksen historiaa.  Ebeneser-säätiön tarkoituksena on tukea varhaiskasvatusta ja vanhemmuutta sekä vaalia lastentarhatyön kulttuurihistoriallista merkitystä. Tarkoituksensa toteuttamiseksi säätiö tukee ja edistää varhaiskasvatuksen tutkimusta ja koulutusta sekä osallistuu yleiseen kasvatustoimintaan ja ylläpitää Lastentarhamuseota.

Yhteydenotot:
Fredrika Visuri
Ebeneser-säätiön museolehtori
fredrika.visuri@ebeneser.fi