Ohita navigaatio

Educa-tärppejä varhaiskasvatuksen ja päiväkodin johtajille

Varhaiskasvatuksen johtajille ja päiväkodin johtajille on luvassa erinomainen annos ohjelmaa Educassa. Johtajuutta käsitellään työhyvinvoinnin, laadukkaiden sivistyspalvelujen säilyttämisen puolesta ja paneelissa keskustellaan kevään palkkaneuvotteluista. Opetusministeri Li Andersson on myös mukana vastaanottamassa ideoita ja ajatuksia koulutuspoliittiseen selontekoon.Varhaiskasvatuksen Opettajien Liiton puheenjohtaja Anitta Pakanen on mukana kasvatuksen ja koulutuksen johtaminen- ja huipulla myös tulevaisuudessa-paneeleissa.  Olemme keränneet niistä koosteen alle. Rekisteröidy Educaan nyt!

Visio-lava

Perjantaina avajaisissa klo 10.30 -11.15 Messujen avajaiset – Puhetta oppivelvollisuudesta. Nuoret puheenjohtajat haastavat oppivelvollisuuskeskusteluun asiantuntijoita ja päättäjiä. Esiintyjät: Sanni Salmenoja, pj. SOOL, Elias Tenkanen, pj. Sakki ry sekä Adina Nivukoski, pj. Lukiolaisten Liitto, Olli Luukkainen, pj. OAJ, Li Andersson, opetusministeri OKM, Olli-Pekka Heinonen, pääjohtaja OKM sekä Terhi Päivärinta, johtaja Suomen Kuntaliitto.

Taito-lava 

Johtajuuden kokonaisuus 11.30 – 15.15: juontajana toimittaja Reetta Räty

11.30– 12.00 Johtaminen avaimena oppimiseen, hyvinvointiin ja huippulaatuun. Mitä kyvykkyyksiä ja rakenteita tarvitaan tukemaan johtamisosaamista? Miten johtamisella varmistetaan huippulaatua. Esiintyjät: Pia Kola-Torvinen, Anneli Rautiainen, Ulla Teräs ja Riikka Vacker 

12.45– 13.05 Tunteiden johtaminen – tulevaisuuden välttämätön supertaito. Johdatko sinä tunteitasi vai johtavatko ne sinua? Entä työyhteisö: vellovatko tunteet valtoimenaan? Kohtaatko tunteet rohkeasti, johdatko niitä aktiivisella otteella? Tunteita paremmin ymmärtämällä voit oppia johtamaan viisaammin omia ja kohtaamistenkin tunteita. Esiintyjä: Camilla Tuominen, tunnekouluttaja, kuvittaja ja kirjailija

13.35 -13.55 Toimintaympäristö muuttuu – miten johdan sivistyspalveluita? Kuntien toimintaympäristö on muutoksessa. Syntyvyys alenee ja väestö ikääntyy. Miten muutokset vaikuttavat sivistyspalveluihin? Miten johdan sivistystointa ja varmistan laadukkaat sivistyspalvelut myös tulevaisuudessa? Esiintyjä: Terhi Päivärinta, johtaja, Suomen Kuntaliitto

 13.55 –14.10 Johtamisen kokonaisuuden juontaja Reetta Räty kiteyttää esitysten sisällön haastattelemalla esiintyjiä.

14.15 – 15.15 Kasvatuksen ja koulutuksen johtaminen. Keskustelussa pohditaan, miten jaettu johtajuus toteutetaan ja miten sillä autetaan hyvinvoinnin toteutumista yhteisössä. Esiintyjät: Antti Ikonen, puheenjohtaja, SURE ry, Virpi Lehmusvaara, puheenjohtaja, Opsia ry, Anitta Pakanen, puheenjohtaja, VOL ja Katri Tuomainen, puheenjohtaja, KEA.

Tila 103 

16– 16.45 Tehtäisiinkö maailman parasta kodin ja koulun yhteistyötä? – Erätauko-keskustelu. Miten vanhempien osallisuus toteutuu kouluissa tällä hetkellä? Mikä merkitys hyvällä yhteistyöllä on kouluyhteisölle? Millaiset asiat ovat esteenä ja minkälaiset asiat ovat yhteistyötä parantaneet? Esiintyjät: Li Andersson, opetusministeri, Kaisa Vuorinen, tutkija, Micaela Romantschuk, toiminnanjohtaja, Anna Moring, johtava asiantuntija ja Laura Arikka, toiminnanjohtaja, Erätauko-säätiö, sekä muita koulun kasvatuksen ja vanhemmuuden asiantuntijoita.

Lauantaina 25.1.

Visio-lava 

11.30– 13.00 Palkkaneuvottelut käyntiin – mitä näkyvissä? Millä keinoin turvata koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan vetovoima, arvostus ja kilpailukyky? Kuinka edistää opettajien ja esimiesten työhyvinvointia? Miten palvelussuhteen ehtoja pitäisi kehittää? Esiintyjät: Teemu Hassinen, toimitusjohtaja, Markku Jalonen, työmarkkinajohtaja, Olli Luukkainen, puheenjohtaja ja Vuokko Piekkala, valtakunnansovittelija, Petra Siltainsuu, luokanopettaja sekä juontajina Eeva Lehtimäki ja Petri Lindroos.

14.45 – 15.30 Huipulla myös tulevaisuudessa – #koulutusselonteko2020. Hallitus antaa vuonna 2020 eduskunnalle koulutuspoliittisen selonteon. Yleisöllä on mahdollisuus tarjota opetusministeri Li Anderssonille evästystä selonteon valmisteluun. Hallituksen tavoitteena on nostaa koulutus- ja osaamistasoa kaikilla koulutusasteilla, kaventaa oppimiseroja ja lisätä koulutuksellista tasa-arvoa. Esiintyjät: Li Andersson, opetusministeri OKM, Anita Lehikoinen, kansliapäällikkö OKM, Tuomo Puumala, valtiosihteeri, OKM sekä OJA:sta varapuheenjohtajat Petri Kääriäinen, Päivi Koppanen, Anitta Pakanen sekä koulutusjohtaja Heljä Misukka.

Tervetuloa!    Rekisteröidy www.educamessut.fi