Ohita navigaatio

Educa verkossa-tärpit varhaiskasvatuksen osalta

Koronan kurittamassa ajassa Educakin siirtyi verkkoon. Kaksipäiväinen Educa koostuu livestreemeistä sekä ennakkoon tallennetuista ohjelmaosuuksista.

Educa verkossa -tapahtuma järjestetään ensi viikonloppuna 29. – 30.1.2021. Olemme poimineet alle muutamia tärkeitä nostoja ja erityisesti varhaiskasvatuksen osalta

29.1. on kansainvälinen osuus ja 30.1. kolmella lavalla ohjelmaosuuksia. Ohjelmaa pääsee seuraamaan rekisteröitymällä www.educamessut.fi -sivustolla. Ohjelmat on sivuilla katsottavissa tallenteina huhtikuun loppuun saakka, joten mahdolliset päällekkäisyydet ohjelmaosioissa ei harmita niin paljon kuin läsnäolo-Educassa.

Tässä muutamia poimintoja lauantain ohjelmaosuudesta:

10.15 – 10.45 Taito-lava

Tapahtuu varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa

Mitä tarkoittaa OVTES-siirto, entä 2-vuotisen esiopetuksen kokeilu? Varhaiskasvatusajankohtaisia napakasti. Esiintyjät: erityisasiantuntijat Kirsi Sutton ja Auli Setälä

10.30 – 11.15 Visio-lava (livestreemaus)

Kummallinen korona – poikkeusajan arki ja uutiset

Yle Uutisten toimittajat Matti Rönkä ja Hanna Visala kertovat, kuinka koronauutisia on tehty keskellä poikkeusoloja. Tietoa on paljon, mutta myös väärä tieto alkoi levitä nopeammin kuin itse virus.

10.50 – 11.20 Tahto-lava

Puoluejohtajat kuntavaalipaneelissa!

Kuntavaalit ovat todelliset sivistysvaalit, sillä kuntapäättäjät ratkaisevat pitkälti koulutuksen laadun ja tarjonnan ja resurssit.

Esiintyjät: SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin, Perussuomalaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Halla-aho, Kokoomuksen puheenjohtaja, kansanedustaja Petteri Orpo, Keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko, vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo, Vasemmistoliiton 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Saramo, RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, KD:n puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah ja Liike Nytin puheenjohtaja, kansanedustaja Harry Harkimo. Paneelin juontajina toimivat MTV:n yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki ja OAJ:n koulutusjohtaja Heljä Misukka.

13.15 – 14.00

Kaikkien lasten Suomi – lapsistrategia toteutetaan nyt! 

Keskustelussa syvennytään lapsen oikeuksiin ja mietitään, millainen tulevaisuuden Suomi on lapsille. Esiintyjät: Krista Kiuru, perhe- ja peruspalveluministeri, Elina Pekkarinen, lapsiasiavaltuutettu, Jouni Välijärvi, professori emeritus ja Anni-Sofia Niittyvuopio, Saamelaiskäräjien nuorisoneuvoston puheenjohtaja. Juontajana toimii Ylen Jussi-Pekka Rantanen.

13.35 – 14.05 Open Lounge

Miten johtaa työhyvinvointia ja oppimista työelämän muutostsunamissa?

Haasteista muutosten polttoaineeksi. Hyvinvoinnin lisäämisestä työkykyjohtamisella.  Esiintyjä: Kati Korhonen-Yrjänheikki, Keva

16.15 – 17.00

Arvioinnilla laatua varhaiskasvatukseen!

Paneelikeskustelussa pohditaan varhaiskasvatukseen kehitettävän kansallisen arviointijärjestelmän mahdollisuuksia ja haasteita.

Esiintyjät: Janniina Vlasov, arviointineuvos ja Sivi Harkoma, arviointiasiantuntija, Kansallinen koulutuksen arviointikeskus sekä Satu Järvenkallas, varhaiskasvatusjohtaja, Helsinki, Hanna Sulonen, kasvatuksen ja opetuksen asiantuntija, Kerava ja Jenni Salminen, tutkijatohtori, Jyväskylän yliopisto.

Plus paljon muuta, kaikkiaan noin 30 slottia.

Tervetuloa linjoille!

Rekisteröidy täältä 

Fyra intressebevakningstips för Educa