Ohita navigaatio

Hallitus sulkee koulut koronan leviämisen hidastamiseksi, varhaiskasvatus ja esiopetus pidetään toiminnassa

Hallitus on linjannut suosituksista varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen, lukio- ja ammatillisen koulutuksen sekä korkeakoulutuksen järjestäjille koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Suosituksella turvataan varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen toiminta sekä tutkintojen suorittaminen ja opiskelijavalinnat koronavirustilanteen jatkuessa. Hallituksen lista koronan torjumiseksi on pitkä ja julkaisemme tässä vain varhaiskasvatusta, esiopetusta ja perusopetusta koskevista linjauksista. Hallitus totesi Suomen olevan varsin poikkeuksellisessa tilanteessa koronaviruksen vuoksi.

Kehoitamme seuraamaan aktiivisesti koronaan liittyvää uutisointia ja ohjeistusta OAJ:n sivuilta sekä varsin nopeasti muuttuvaa tilannetta tiedotusvälineistä.

Suositukset varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt eli päiväkodit ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa. Tällä turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhempien työssäkäynti. Valtioneuvosto kuitenkin suosittaa, että lasta hoidetaan kotona, jos siihen on mahdollisuus.

Suositukset perusopetukseen

Hallitus on päättänyt keskeyttää lähiopetuksen ja koulujen tilat suljetaan näillä näkymin 13.4.2020 saakka. Opetus ja ohjaus järjestetään poikkeuksellisin opetusjärjestelyin. Kouluissa tehdään tarvittavat päätökset oppilaskohtaisista erityisjärjestelyistä.

Poikkeuksena kouluissa järjestetään kuitenkin esiopetus sekä perusopetuksen 1 – 3 luokkien lähiopetus niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville. Valtioneuvosto kuitenkin suosittaa, että lasta hoidetaan kotona, jos siihen on mahdollisuus. Järjestelyt tulevat voimaan keskiviikkona 18.3.2020.

Lisää tietoa hallituksen muiden koulujärjestelmien linjauksista löytyy hallituksen tiedotteesta, joka löytyy TÄÄLTÄ