Ohita navigaatio

Helppoja ja käyttökelpoisia vinkkejä lasten kanssa ulkoiluun poikkeusaikana

Suomen Latu on julkaissut helppoja, käyttövalmiita vinkkejä lasten ja perheiden ulkoiluun.

Pihat, puistot ja lähiluonto ovat avoinna pandemiankin aikana. Kun työt, harrastukset ja opetus on siirretty pelkästään tietokoneen kautta tapahtuvaksi etätyöskentelyksi, on tärkeää löytää arkeen tasapaino luonnosta ja ulkoilusta.

”Suomen Latu on julkaissut nettisivuillaan helppoja, käyttövalmiita vinkkejä lasten ja perheiden ulkoiluun. Ne sopivat loistavasti myös ammattilaisten käyttöön eli varhaiskasvatuksen opettajille, vaikkapa etäopetuksen tueksi”, Suomen Ladun koulutuspäällikkö Nina Räike sanoo.

Suomen Latu jakaa nyt kaikkien käyttöön esimerkkejä suosituista Metsämörri-koulutuksistaan. Uutena materiaalina on etäopetukseen suunniteltuja esimerkkitehtäviä, joita opettaja voi soveltaa omalle luokka-asteelleen. Suomen Latu suosittelee hyödyntämään vinkkipankkia luovasti ja omia oivalluksia lisäten. Ulkoilujärjestö haluaa muistuttaa ulkona liikkumisen hyödyistä näin pandemian aikana.

“Juuri nyt on hyvä aika synnyttää uusia käytäntöjä ja pohtia oppimista monesta näkökulmasta“, Räike lisää.

”Lähiluonnossa stressitaso laskee samalla, kun keskittymiskyky paranee. Lähiluonnon on todettu vaikuttavan mielialaan kohentavasti. Juuri luontokokemukset nopeuttavat toipumista ja parantavat unen laatua”, Suomen Ladun lasten luontotoiminnan asiantuntija Mari Parikka-Nihti sanoo ja muistuttaa, että lasten tulisi päästä mahdollisimman paljon luontoon leikkimään – ja oppimaan.

Vinkkejä löytää täältä: suomenlatu.fi/lapevinkit.