Ohita navigaatio

Inbjudan till en Fest för lärarna!

Lärarna inom allt från småbarnspedagogiken till högskolorna har på senaste tid gjort en allt viktigare insats och fått en allt mer betydelsefull roll. I våras var det tack vare våra lärare och deras mångsidiga kunnande som  lärande och studier kunde fortsätta i vårt land, trots att skolorna,  högskolorna och övriga läroanstalterna stängde dörrarna.

Välkommen med och fira våra lärare i Finland och deras insats 5.10.2020 klo 17.00 – ca. 18.00  via live-sändning.

 Festsändningen är avsedd för alla, både för lärare och för var och en som intresserar sig för lärarnas  arbetsfält.

Under festen får vi bland annat höra undervisningsminister Li Anderssons och forsknings- och kulturminister Annika Saarikkos hälsningsord. Matematikläraren Ville Aitalahti och universitetslektor Heini Lehtonen bidrar med reflexioner kring lärarskap, vad arbetet som lärare innebär och kring digitaliseringen. Dessutom bidrar lärare från olika delar av Finland via distansförbindelser med tankar kring sin vardag, dess utmaningar och lyckostunder. Tuija Rantalainen framför uruppförandet på världsnivå av en sång som diktats ock komponerats till lärarnas ära.

Välkommen att följa med sändningen på undervisnings- och kulturministeriets Youtube-kanal. Ett mer detaljerat program och en länk till sändningen kommer att publiceras närmare datum för festen i undervisnings- och kulturministeriets evenemangskalender.

Hjärtligt välkomna med!

Evenemanget arrangeras av undervisnings- och kulturministeriet, Utbildningsstyrelsen, Utbildningssektorns Fackorganisation OAJ, Kommunförbundet, Professorsförbundet, Forskarförbundet, Förbundet för undervisningssektorn vid universiteteten YLL, Småbarnspedagogikens Lärarförbund rf och Finlands Lärarstuderandes Förbund SOOL.