Ohita navigaatio

LUMATIKKA - Matematiikan opetuksen ja oppimisen täydennyskoulutusohjelma

Kohti oppijalähtöistä ja innostavaa matematiikan opetusta!

LUMATIKKA on täydennyskoulutusohjelma matematiikan parissa työskenteleville varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen opettajille. Koulutuksen oppijalähtöiset, toiminnalliset ja konkreettiset sisällöt auttavat herättämään ja kasvattamaan matikkainnostusta! Koulutus tarjoaa opetusalan asiantuntijoiden tuottaman tuoreen, tutkimusperusteisen tiedon oman opetuksesi kehittämisen tueksi.

Voit suorittaa koko koulutusohjelman (15 op) tai yksittäisiä kursseja tarpeesi ja aikataulusi mukaan täysin verkon välityksellä. Valikoima verkkokursseja alkaa vuoden 2022 keväällä ja syksyllä, joten voit tarvittaessa hajauttaa opintoja kahdelle toteutuskerralle. Kursseilla voit edetä omassa tahdissa tai yhteisen tavoiteaikataulun mukaisesti.

Koulutus on Opetushallituksen rahoittama ja osallistujille maksuton. Ohjelman toteuttavat seitsemän yliopistoa ja ammattikorkeakoulua LUMA-keskus Suomi -verkoston koordinoimana. Tutustu ohjelmaan tarkemmin osoitteessa lumatikka.luma.fi tai kysy lisätietoja info@lumatikka.luma.fi.

Kevään MOOC-kurssit ajalla 31.1.-8.5.2022

Ohjelman maksuttomat verkko-opinnot ovat suoritettavissa MOOC.helsinki.fi-palvelussa keväällä aikavälillä 31.1-8.5.2022. Tällä aikavälillä kursseilla on suositeltavaa edetä yhteisessä, mutta joustavassa aikataulussa. Kurssialueeseen pääsee tutustumaan viikkoa ennen kurssin alkua. Kurssia seuraa arviointiperiodi, jonka aikana ohjaajat arvioivat kurssisuorituksia ja pyytävät palautuksiin tarvittaessa täydennyksiä.

Kursseille voi ilmoittautua 23.1. saakka ohjelman verkkosivuilla. Ennakkoon ilmoittautuneet saavat ohjeet kurssialueelle liittymiseen noin viikkoa ennen kurssien alkamista.

LUMATIKKA1 – kaikkien asteiden opettajille yhteinen koulutusosio (3 op)

  • Matematiikan polulla varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle: kurssikuvaus

LUMATIKKA2 – luokka-astekohtainen koulutusosio (6 op)

  • Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen matikkaa lapsilähtöisesti: kurssikuvaus
  • Luokkien 1-6 matikkaa oppilaslähtöisesti ja toiminnallisesti: kurssikuvaus

LUMATIKKA3 – valinnainen koulutusosio (3 x 2 op = yht. 6 op)