Ohita navigaatio

Nähdään viikonloppuna Valtakunnallisilla Lastentarhanopettajapäivillä!

Hyvä startti alkavalle syksylle on Valtakunnalliset Lastentarhanopettajapäivät, jotka pidetään ensi viikonloppuna Lahden Sibeliustalolla. Luvassa on tiedettä, kulttuuria ja juhlaa. Tapahtuma on Lastentarhanopettajaliiton 100-vuotisjuhlavuoden päätapahtuma, joten tulossa on ikimuistoinen tapahtuma. Kaksipäiväiseen tapahtumaan on saapumassa runsaasti varhaiskasvatuksen opettajia ympäri Suomea ja monipuolisesta ohjelmatarjonnasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Valtakunnallisia Lastentarhanopettajapäiviä vietettiin muuten ensimmäisen kerran 70 vuotta sitten. Paikkana oli silloinkin Lahti.

Sibeliustalon pääsali

Avajaiset ovat lauantaina 21.syyskuuta. Avajaispuheenvuorot pitävät Varhaiskasvatuksen opettajien liiton puheenjohtaja Anitta Pakanen ja OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen sekä Lahden kaupungin edustaja Mika Kari. Valtiovallan tervehdyksen tuo opetusministeri Li Andersson. Lauantaina avajaisluennon pitää presidentti Tarja Halonen. 

Avajaispäivänä paneelissa pohditaan lapsuuden seuraavaa 100 vuotta. Mielenkiintoiseen paneelikeskusteluun osallistuvat kansanedustaja Emma Kari, tutkijatohtori Maiju Paananen ja dosentti Tomi Kiilakoski ja sen juontaa toimittaja Kirsi Alm-Siira.

Avajaispäivän iltajuhla huipentuu juhlaillalliseen. Sitä ennen on mainio tilaisuus nauttia musiikista Lahden kaupunginorkesterin, Sinfonia Lahden konsertissa ja nostaa yhdessä malja 100-vuotiaalle.

Sunnuntaina ohjelma jatkuu lastenkulttuurin merkeissä. Futuristi, säveltäjä Pertti Pölönen luennoi  Wow-hengessä nykyisten esioppilaiden eläköitymisestä 2080-luvulla ja Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen lehtori Soili Perkiö johdattaa laulun ja leikin maailmaan. Sunnuntaipäivän paneelissa keskustellaan miten hyvää kulttuuri tekee lapsen kehitykselle. Aihe on ajankohtaisempi kuin koskaan.

Päätöstilaisuudessa julkistetaan Varhaiskasvatuksen opettajien liiton luovuttama Vuoden varhaiskasvatuskunta -tunnustuksen saaja.

Varhaiskasvatuksen opettajien liiton löydät päivien näyttelystä. Tervetuloa morjestamaan ja juttelemaan ajankohtaisista aiheista! Samalla pääset tutustumaan OAJ:n ja VOL:n yhteiseen jäsenhankintakampanjaan, joka polkaistaan käyntiin Lastentarhanopettajapäivillä.

Kattava näyttely on loppuunmyyty.

Valtakunnalliset Lastentarhanopettajapäivät 2019 -sivuille pääset tästä linkistä

Valtakunnalliset Lastentarhanopettajapäivät vietetään Sibeliustalossa Lahdessa 21.-22-9.2019.