Ohita navigaatio

SLF:s logo förnyas

SLF:s grafiska profil förändras, men den bekanta fågellogon blir kvar.

-Vi ville uppdatera vår grafiska profil. Den grundläggande tanken är fortfarande den expertis som vi lärare inom småbarnspedagogik och daghemsföreståndare har, konstaterar SLF:s ordförande Anitta Pakanen.

-Logon förnyades senast för tio år sedan och i samband med att vi förnyade tidningen kom vi till att vi också ska förnya den grafiska profilen. Tidigare använde vi blått och grönt och nu innehåller vår färgpalett två färger som går i blått, vilka fungerar bra i sociala medier.

Den nya grafiska profilen har gjorts av Aste Helsinki. Den välbekanta fågelillustrationen i logon blir kvar. Fågellogon är från 1979, och den har designats av konstnären Matti Kulmala från Tammerfors. Logon visar en stor fågel som skyddar en liten fågel. Detta har jämförts med en lärare inom småbarnspedagogik, som skyddar ett litet barn.

Den nya färgprofilen skall uttrycka sakkunskap, innovationer och mod i enlighet med SLF:s strategi. Förnyelsen syns först på förbundets kanaler inom sociala medier. Efter det förnyas till exempel nyhetsbrevens utformning och småningom också förbundets övriga kanaler och material.

Den nya logon hittas på vår webbsida.