Ohita navigaatio

Suomeen uusi hallitus – opetusministeriksi Li Andersson

Suomeen muodostetaan iltapäivällä uusi hallitus. Pääministeri Antti Rinteen hallitukseen tulee 19 ministeriä. Ministerin salkuista seitsemän menee Sdp:lle, viisi keskustalle, kolme vihreille, kaksi vasemmistoliitolle ja kaksi rkp:lle.

Opetusministeriksi nousee vasemmistoliiton Li Andersson, joka toimii myös puolueensa puheenjohtajana. Varhaiskasvatuksen Opettajien Liiton puheenjohtaja Anitta Pakanen onnittelee uutta opetusministeriä ja hallitusta.

–Odotamme tiivistä ja hyvää yhteistyötä opetusministerin kanssa varhaiskasvatukseen liittyvissä asioissa, Pakanen sanoo.

Sosiaali- ja terveysministerin salkun jakavat vasemmistoliiton Aino-Kaisa Pekonen ja Hanna Sarkkinen. Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekonen ottaa tehtävän ensimmäiseksi kahdeksi vuodeksi ja toiseksi kahdeksi vuodeksi vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Hanna Sarkkinen.

Ruotsinkielisestä kansanpuolueesta nousee oikeusministeriksi Anna-Maja Henriksson ja pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeriksi Thomas Blomqvist. Sosiaalidemokraateissa ministeritehtävät jakautuvat siten, että työministerin tehtävän ottaa vastaan Timo Harakka, liikenne- ja viestintäministerin Sanna Marin, kehitys- ja ulkomaankauppaministerin Ville Skinnari, perhe- ja peruspalveluministerin Krista Kiuru, eurooppaministerin tehtävän ottaa vastaan Tytti Tuppurainen ja kunta- ja omistajaohjausministerin tehtävän Sirpa Paatero.

Keskustasta  valtiovarainministeriksi nousee Mika Lintilä, elinkeinoministeriksi Katri Kulmuni, puolustusministeriksi Antti Kaikkonen sekä maa- ja metsätalousministeriksi Jari Leppä. Tiede- ja kulttuuriministeriksi nousee Annika Saarikko ja ensi elokuusta, vuoden eteenpäin tiede- ja kulttuuriministerin tehtävää hoitaa Hanna Kosonen.

Vihreistä ulkoministerin tehtävässä toimii Pekka Haavisto, sisäministerin tehtävässä Maria Ohisalo ja ympäristö- ja ilmastoministerinä toimii Krista Mikkonen.