Ohita navigaatio

Tietoa varhaiskasvatuksesta ukrainaksi

Opetus- ja kulttuuriministeriö on julkaissut ukrainaksi perustietoa muun muassa varhaiskasvatuksesta ja koulutuksesta. Maahantulijoille suunnatun ukrainankielisen koosteen tarkoituksena on tarjota tietoa kasvatus- ja koulutuspalveluista Suomessa ja mahdollisuudesta osallistua niihin.

Ukrainasta on paennut Suomeen myös paljon lapsia ja nuoria, joiden turvallisen arjen rakentamista voi auttaa, jos he voivat osallistua varhaiskasvatukseen tai opetukseen. Jotta asettuminen ja kotoutuminen Suomeen sujuisi mahdollisimman hyvin, on tärkeää saada tietoa omalla kielellä, opetusministeriön tiedotteessa todetaan.

Tarkempia tietoja paikallisista palveluista saa kunnasta tai kaupungista. Myös kotoutumistoimijat auttavat ja neuvovat maahantulijoita.

Kuntien, koulutuksen järjestäjien, korkeakoulujen ja muiden hallinnonalansa toimijoiden tueksi opetus- ja kulttuuriministeriö on koonnut myös vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Verkkosivujen Ukraina-aiheisessa UKK-koosteessa on vastauksia muun muassa varhaiskasvatuksesta, koulutuksen järjestämisestä sekä korkeakoulutus- ja tutkimusyhteistyöstä. Vastauksia lisätään ja päivitetään tarpeen mukaan.