Ohita navigaatio

Tule Educaan kuulemaan sak-ajan toteutuksesta ja mihin vauhdilla kehittyvä varhaiskasvatus on menossa!

Suomen suurin opetusalan tapahtuma Educa järjestetään 25.–26.1.2019. Vuoden 2019 teemana on “Opettaminen – viestintää ja vuorovaikutusta”. Educa täyttää Messukeskuksen kiinnostavalla ohjelmalla perjantaina 25.1. klo 10–18 ja lauantaina 26.1. klo 10–17.  Lastentarhanopettajaliitto on mukana Educassa osastolla 6m68. Varhaiskasvatusta koskevia luentoja on lukuisia ja alle on poimittu niistä muutamia.

Varsinaiseen Educan ohjelmaan pääset tästä

 

Vuoden koulutusvaikuttaja palkitaan!

Perjantaina 25.01. klo 13:45 – 14:15 Taito

Kuka on vuoden koulutusvaikuttaja? Nyt se julkistetaan! Opetusalan Ammattijärjestö OAJ myöntää jo yhdeksättä kertaa tunnustuksen koulutusvaikuttajalle, joka on rohkeasti nostanut esiin ajankohtaisia asioita ja työskennellyt pitkäjänteisesti kasvatuksen ja koulutuksen parissa.

Ratkaiseeko asenne? – Varhaiskasvatuksen opettajat digitaalisten oppimisympäristöjen äärellä

Perjantaina 25.01. klo 11:45 – 12:10 Tila 201

Tutkijat: Ella Peltola, KM/LTO & Martina Hamberg, KM/LTO/Päiväkodin johtaja

Sopivien työkalujen löytäminen ja hyödyntäminen teknologiakasvatuksessa saattaa herättää monia kysymyksiä varhaiskasvatuksen opettajissa. Millaisin keinoin voimme arjessa toteuttaa teknologiakasvatusta lapsilähtöisesti? Vaikuttavatko asenteet digitaalisten oppimisvälineiden käyttöön ja sen myötä lasten suhtautumiseen teknologiaa kohtaan? Vastauksia kysymyksiin antaa juuri julkaistu Pro Gradu tutkimus ja tutkijat, jotka toimivat lasten parissa päivittäin.

Johtaminen on viestintää

Perjantaina 25.01. klo 16:45 – 17:30 Tieto

Taina Uusi-Illikainen, tuotepäällikkö, Tieto Education sekä Olli Alanen, toiminnanjohtaja, Lasten ja nuorten säätiö

Viestinnällä on suuri merkitys tulevaisuudenkuvan rakentamisessa. Miten kohdata tuntematon, miten nähdä tulevaisuus positiivisena mahdollisuutena uhkakuvien sijaan? Viestintä on voimaannuttavaa johtamista, yhteisöä koossa pitävä liima. Johtaja voi omalla viestinnällään tukea vuorovaikutusta ja edistää yhteisön hyvinvointia, sekä onnistumista perustehtävässään – oppimisessa ja opettamisessa.

Mistä syntyy tuulen voima? Pienten lasten tiedekasvatus

Lauantaina 26.01. klo 11:30 – 12:15  Tahto

Jenni Vartiainen, tutkija, Helsingin yliopisto

Lapset ihmettelevät päivittäin luonnontieteisiin liittyviä arkisia aiheita: tuulen voimaa, sateen syntyä, lintujen lentoa ja ötököiden elämää. Tutkimisen ja ajattelun taitojen kehittymistä voidaan tukea jo varhaisista vuosista lähtien – yhdessä tutkien ja ihmetellen. Tämä luento imaisee mukaansa tarkastelemaan lapsen luontaista uteliaisuutta ja kuulemaan, kuinka sitä voi ruokkia ja hyödyntää lähtökohtana leikilliseen tiedekasvatukseen.

Jenni Vartiainen on Helsingin yliopiston tutkija. Hän on väitellyt alle kouluikäisten leikillisestä luonnontiedekasvatuksesta. Vartiainen on ollut mukana käsikirjoittamassa ja näyttelemässä Pikku Kakkosen tiedeaiheisessa lastenohjelmassa ja perustanut ympäri Suomea levinneet pienten lasten Kide-tiedekerhot.

Ajankohtaista varhaiskasvatuksesta

Lauantaina 26.01. klo 13:00 – 13:30 Taito

OAJ:n erityisasiantuntijat Kirsi Sutton ja Auli Setälä

Mitä kuuluu varhaiskasvatukselle? Varhaiskasvatuksessa tapahtuu kehitystä kovalla vauhdilla – varhaiskasvatuslaki uudistui, vasun perusteet päivitettiin ja laadun kehittäminen haastaa varhaiskasvatuksen järjestäjiä ja ammattilaisia. Mitä tulevaisuudelta toivotaan?

Varhaiskasvatuksen suunnittelu- arviointi- ja kehittämistyöaika

Lauantaina 26.01. klo 14:40 – 15:10 Open Lounge

OAJ:n työmarkkina-asiamies Kristiina Johansson

Tule kuulemaan kaikki tärkeät asiat sak-työajasta ja sen käytöstä. Kunnan ja yksityisen alan virka- ja työehtosopimusten työaikaa koskevat erityismääräykset uudistettiin, koska uuden varhaiskasvatuslain myötä pedagogisia suunnittelu-, arviointi- ja kehittämistehtäviä on tullut lisää ja niihin tarvitaan aiempaa enemmän työaikaa.

Educaan voit rekisteröityä tästä 

Klikkaa itsesi mukaan tapahtumaan myös täältä  Facebook