Ohita navigaatio

Valtakunnalliset Lastentarhanopettajapäivät 2019 – tiedettä, kulttuuria ja juhlaa

Suksi Lahteen!

Valtakunnalliset Lastentarhanopettajapäivät pidetään 21.-22.9.2019 Lahdessa. Vielä ehtii mukaan!

Lastentarhanopettajapäivien laadukas ohjelma on Lastentarhanopettajaliiton 100-vuotisjuhlavuoden päätapahtumalle ominainen. Ohjelman teemalliset kokonaisuudet ovat tiede ja tulevaisuus sekä lastenkulttuuri. Molemmista teemoista järjestetään myös paneelit: Lapsuuden seuraavat 100 vuottaja Kulttuuri tekee hyvää lapsen kehitykselle.

Päivillä on kaksi näyttelyä: Päivien näyttely Puusepänsalissa Sibeliustalossa ja Satumetsä – Lasten kuvataidenäyttely Pro Puu -galleriassa Sibeliustalon vieressä. Näyttelyt ovat avoinna lauantaina 9-16 ja sunnuntaina 9-15.

Päivien ohjelma ja ilmoittautuminen tapahtuu täältä: www.lastentarhanopettajapaivat.fi

Iltajuhlassa konsertoi maailmankuulu orkesteri

Sinfonia Lahti on Lahden kaupunginorkesteri. Orkesteri on tehnyt yli 80 levytystä. Orkesteri on profiloitunut ja saanut mainetta 25 Sibelius-levyllään, joihin sisältyy koko sinfoniatuotanto sekä useiden teosten ensilevytykset ja alkuperäisversioiden levytykset. Orkesterin ylikapellimestarina toimii Dima Slobodeniouk.

Sinfonia Lahden ennakkoluuloton asenne näkyy mm. lukuisissa poikkeuksellisissa levytysprojekteissa. Orkesteri on saanut levyistään useita kultalevyjä ja kolme platinalevyä. Kaikki levyt orkesterin jo yli 80 äänitteen kokoelmasta – kaikkiaan yli miljoona myytyä levyä – ovat saaneet ylistävän vastaanoton kansainväliseltä lehdistöltä. Lukuisten levypalkintojen myötä ovet ovat auenneet myös kansainvälisille areenoille. Orkesterilla on ollut kiertueita mm. Etelä-Amerikassa, Ranskassa, Japanissa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa.

Sinfonia Lahden yhtenä painopistealueena on lapsille ja nuorille kohdistettu toiminta. On tärkeää, että lapset saavat mahdollisuuden tutustua klassiseen musiikkiin orkesterin toiminnan ja konserttien myötä. Toiminnan ydintä on ollut jo 20 vuotta Hei, me sävelletään!-musiikkikasvatusprojektit sekä vuonna 1998 aloitettu konserttisarja lapsille ja nuorille. Sinfonia Lahden kotisali on Sibeliustalo.

Sinfonia Lahti konsertoi Lastentarhanopettajapäivien iltajuhlassa ennen juhlaillallista. Konserttiin ja illalliselle osallistuminen edellyttää illalliskortin.