Ohita navigaatio

VOL:n uusi valtuusto valittu!

Varhaiskasvatuksen Opettajien Liitto on saanut uuden valtuuston. Keskusvaalilautakunta on vahvistanut vaalin tuloksen. Valtuuston toimikausi on 2022-2026. Toimikausi päättyy keväällä 2026.

Uuden valtuuston kokoonpanon, jossa on nyt huomioitu valtuuston 4.-5. toukokuuta pidetyssä järjestätymiskokouksessa tehdyt hallitusvalinnat, löydät TÄSTÄ.

Valtuustoon valittiin 45 jäsentä, joista uusia on runsas puolet valtuutetuista. Valtuustoon valituille on ilmoitettu valinnasta sähköpostitse.

Valtuuston järjestäytymiskokous pidetään Helsingissä 4.-5. toukokuuta 2022. Uusi valtuusto tulee käsittelemään kokouksessaan liiton strategisia painopisteitä alkavalle valtuustokaudelle, hyväksyy vuoden 2021 tilinpäätöksen, ja käy lähetekeskustelun vuoden 2023 talousarviosta. Valtuusto haastattelee myös OAJ:n puheenjohtajaehdokkaita.

Järjestäytymiskokouksessa valtuusto valitsee hallituksen lisäksi liiton puheenjohtajiston (valtuuston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan sekä liiton puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan).

Valtuustovaalin äänestyprosentiksi muodostui 30% ja nousi edellisestä vaaleista runsaat 4%.

Lastentarhassa 4/2021 esitellään liiton toimintaa otsikolla VOL toimii. Lehdessä voit tutustua VOL:n valtuuston, hallituksen ja työryhmien toimintaan sekä saada kattavan kuvan liiton päätöksenteosta ja sen valmistelusta. Päättymässä olevan valtuustokauden päätökset ovat konkretisoituineet muun muassa varhaiskasvatuslain uudistamisessa, erityisen tuen kysymyksissä ja kevään neuvottelukierroksen sopimustavoitteissa.

OAJ:n valtuustovaalien tulokset julkaistaan perjantaina klo 12. Valtuustovaalien äänestysaktiivisuuspalkinnot arvotaan viikolla 16. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.