Ohita navigaatio

VOL:n valtuusto valittu!

Varhaiskasvatuksen Opettajien Liitto on saanut uuden valtuuston. Keskusvaalilautakunta on vahvistanut vaalin tuloksen. Valtuuston toimikausi on 2022-2026. Toimikausi päättyy keväällä 2026.

Uuden valtuuston kokoonpanon, löydät TÄSTÄ.

Valtuustoon valittiin 45 jäsentä, joista uusia on runsas puolet valtuutetuista. Valtuustovaalin äänestysprosentiksi muodostui 30% ja nousi edellisestä vaaleista runsaat 4%.

Valtuuston järjestäytymiskokous pidettiin Helsingissä 4.-5. toukokuuta 2022. Järjestäytymiskokouksessa valtuusto valitsi hallituksen lisäksi liiton puheenjohtajiston seuraavasti: Anitta Pakasen liiton puheenjohtajaksi ja Asko Parkkisen liiton varapuheenjohtajaksi sekä Tanja Rantalan valtuuston puheenjohtajaksi, Salla Sutisen valtuuston varapuheenjohtajaksi.

Valtuusto käsitteli lisäksi kokouksessaan liiton strategisia painopisteitä tulevalle valtuustokaudelle, hyväksyi vuoden 2021 tilinpäätöksen, ja kävi lähetekeskustelun vuoden 2023 talousarviosta. Valtuusto haastatteli myös OAJ:n puheenjohtajaehdokkaita.

Lastentarhassa 4/2021 esitellään liiton toimintaa otsikolla VOL toimii. Lehdessä voit tutustua VOL:n valtuuston, hallituksen ja työryhmien toimintaan sekä saada kattavan kuvan liiton päätöksenteosta ja sen valmistelusta. Edellisen valtuustokauden päätökset ovat konkretisoituineet muun muassa varhaiskasvatuslain uudistamisessa, erityisen tuen kysymyksissä ja kevään neuvottelukierroksen sopimustavoitteissa.