Ohita navigaatio

Varhaiskasvatuksen opettajakoulutuksen hakijamäärät nousivat miltei kaikissa yliopistoissa

Korkeakoulujen yhteishaku päättyi 1. huhtikuuta. Kasvatustieteen koulutukseen oli yleisesti paljon hakijoita ja varhaiskasvatuksen opettajakoulutuksen hakijamäärät nousivat poikkeuksetta koko maassa. Varhaiskasvatuksen maisterikoulutus kasvatti myös suosiotaan.

Suurin hakijamäärän nousu nähtiin Helsingin yliopiston ruotsinkielisen varhaiskasvatuksen opettajakoulutukseen (lärare inom småbarnspedagogik) jopa 36 %. Helsingin yliopiston varhaiskasvatuksen maisterikoulutuksen hakijamäärä nousi edellisestä vuodesta 37%. Oulun yliopiston hakijamäärä varhaiskasvatuksen opettajan koulutukseen (kasvatustieteen kandidaatti ja -maisteri) nousi 30%. Hakijoita oli tänä vuonna 553.

Hakijamäärältään Suomen toiseksi suurin yliopisto, Tampereen yliopiston varhaiskasvatuksen opettajakoulutuksen hakijamäärät nousivat 15% ja varhaiskasvatuksen maisterikoulutuksen hakijamäärät 18%.

Jyväskylän yliopistoon varhaiskasvatuksen opettajakoulutukseen hakijoita oli tänä vuonna 585 ja nousu hakemusten määrissä oli 17%. Aloituspaikkoja  Jyväskylän varhaiskasvatuksen opettajakoulutukseen on 120.

Itä-Suomen yliopiston hakijamäärät varhaiskasvatuksen opettajakoulutukseen nousivat keskimäärin vajaat 20%. Hakijoita Itä-Suomen varhaiskasvatuksen opettajakoulutukseen oli avoimen yliopiston väylä mukaan lukien 454.

Myös Turun yliopiston (Rauma) varhaiskasvatuksen opettajakoulutuksen hakijoiden määrä nousi kevään yhteishaussa. Ainoa yliopisto, jossa varhaiskasvatuksen opettajakoulutuksen hakijamäärä laski oli Åbo Academi.