Ohita navigaatio

Varhaiskasvatuksen opettajapäivien luentoja nyt striimattuna VOL-jäsenille!

Ensi viikonloppuna Raumalla tapahtuu. Valtakunnalliset varhaiskasvatuksen opettajapäivät käynnistyvät lauantaina ja koko viikonlopun ajan on luvassa laadukasta ohjelmaa, jossa on huomioitu varhaiskasvatuksen opettajan työn vaatimukset ja ammatillinen kehittyminen.

Varhaiskasvatuksen opettajapäiville eivät valitettavasti kaikki halukkaat mahtuneet mukaan, mutta ei hätää. Nyt pääset seuraamaan omalta kotisohvalta kahden huippuluennoitsijan esitystä.

Lauantaina 24.9. kello 14.40-15.30, Jouni Veijalaisen luento Lasten itsesäätely varhaiskasvatuksessa.

Lasten itsesäätelytaidot ovat oleellinen perusta lapsen kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille. Yksi tämän päivän suurimmista haasteista on lasten lisääntynyt levottomuus, heikentynyt impulssikontrolli ja tunteiden säätelyongelmat. Jotta itsesäätelytaitojen haasteisiin voidaan puuttua, tulee varhaiskasvatuksen henkilöstöllä olla tietämys siitä, miten lasten itsesäätely toimii ja kehittyy. Luennolla käydään läpi itsesäätelyn kehityspsykologista näkökulmaa, sekä käytännönläheisiä harjoitteita ja menetelmiä, jotka soveltuvat varhaiskasvatuksen arkeen.

Sunnuntaina 25.9. kello 12.40-13.30, Totti Karpela luennoi aiheesta Puhe-Judo™ Tunnepitoisten kohtaamistilanteiden ammattimainen hallinta.

Koulutuksen tavoitteena on:

• Antaa osallistujille käytännönläheisiä toimintamalleja ja työkaluja hoitaa hallitusti haastavia vuorovaikutus- ja palvelutilanteita

• Antaa selkeä kuva osallistujille tilanteista jotka ovat ratkaistavissa viestinnällisesti sekä tilanteista joissa viestinnän keinoin ei voida tilannetta enää rauhoittaa

• Antaa osallistujille ammattimaisia keinoja asettaa asiakkaan käytökselle sekä vaatimukselle rajat sekä päättäät haastavat asiakastilanteet tyylikkäästi

Koulutuksessa opitaan koko tunnepitoisen kohtaamistilanteen draaman kaari aloituksesta rauhoittelun ja ratkaisun etsimisen kautta tyylikkääseen tilanteen päättämiseen. Opittujen taitojen ja tekniikoiden avulla parannetaan myös osallistujan työssä jaksamista ja työhyvinvointia, sekä vähennetään eskaloituvien konfliktien määrää.

Tämä mahdollisuus koskee ainoastaan VOL:n jäseniä.  Huomioi, että striimaukset ovat suoria ja niitä ei tallenneta. Linkin luentostriimauksiin löydät sähköpostiisi saapuneesta jäsenkirjeestä. Linjoille kannattaa tulla noin viisi minuuttia ennen luennon alkamista.

VARHAISKASVATUKSEN OPETTAJAPÄIVÄT 2022 järjestetään 24.-25.9.2022 Raumalla