Ohita navigaatio

Varhaiskasvatuksen opettajat saivat vuoden 2019 Kajaanin kaupungin kulttuuripalkinnon

Vuoden 2019 Kajaanin kaupungin kulttuuripalkinnon saivat varhaiskasvatuksen opettajat Elina Kilpeläinen ja Kati Tuulenkari Silmu-kulttuuritoiminnasta. Palkinto jaettiin itsenäisyyspäivän kansanjuhlassa  Kajaanin Kaukametsässä.

– Toimintamme ohjenuorana on  maailman ihmettely ääneen ja  ilonpisaroiden jakaminen kanssakulkijoille. Meitä kiehtoo yllätyksellisyys,  kokeilunhalu sekä sadunomaisuus. Silmun poluilla tirkistellään asioita lapsen silmin ja  lähestytään lempeästi tunnemaailmoja ja elämänhetkiä. Jos tulet vastaan meitä Silmun poluilla, saat mukaasi palasen meitä! Toivomme , että sisälläsi herää pieni kipinä, joka kuljettaa sinua omaan luovuuteen ja kulttuurinnälkään, Kilpeläinen ja Tuulenkari summaavat toimintaansa.

He ottavat kaupungin kulttuuripalkinnon vastaan kiitollisin mielin. Palkinto on jo kolmas huomionosoitus, jonka he ovat työstään saaneet – edellisen kerran heidät palkitsi OAJ Kainuu kaksi vuotta sitten.

Silmu

Silmu on Kajaanin kaupungin varhaiskasvatusyksikkö, joka on toiminut vuodesta 2011 lähtien. Sen toiminnasta vastaavat varhaiskasvatuksen opettajat Elina Kilpeläinen ja Kati Tuulenkari. He toteuttavat elämyksellisiä opetustuokioita päiväkodeissa sekä kaupungin kulttuurilaitoksissa. Toiminnan kautta päiväkoti-ikäisille ja lapsiperheille tarjotaan taidekasvatusta, jossa oppiminen tapahtuu mielikuvituksen, tunnetyöskentelyn, leikin, ilon, ihmettelyn ja innostuksen kautta. Tämän lisäksi he järjestävät koulutuksia päiväkotien työntekijöille ja kohtaavat lapsia eri hahmoina yleisötapahtumissa. Kilpeläinen on työskennellyt Silmussa alusta alkaen ja Tuulenkari vuodesta 2014 lähtien.

Kajaanin kaupungin kulttuuripalkinnon suuruus on 1 500 euroa. Aiemmin Kilpeläinen ja Tuulenkari on palkittu valtakunnallisella Otavan lastentarhanopettajastipendillä ansioituneesta kulttuurityöstä vuonna 2016 sekä OAJ Kainuun tunnustuspalkinnolla kaksi vuotta sitten.