Ohita navigaatio

VOL:n kevätvaltuustossa valmistauduttiin tulevaan - opettajat olleet kovilla koronan vuoksi

Kokoontumisrajoituksista johtuen Varhaiskasvatuksen Opettajien Liiton valtuuston kevätkokous pidettiin yksipäiväisenä etäkokouksena.

Valtuuston sääntömääräinen kevätkokous vahvisti hallituksen toimintakertomuksen vuosilta 2019 ja 2020, tilinpäätöksen ja myönsi vastuuvapauden tili- ja vastuuvelvollisille.

Kokouksen avauksen yhteydessä saatiin puheenjohtaja Anitta Pakasen katsaus ajankohtaisista asioista. Pakanen nosti esiin poikkeuksellista aikaa, joka on toivottavasti pikkuhiljaa takanapäin ja toivoi seuraavan valtuuston kokoontuvan syksyllä paikan päällä Akava-talolla.

Pakanen kertoi, että Varhaiskasvatuksen Opettajien Liitto haluaa muistaa jäseniään jaksamisesta poikkeuksellisen kuormittavana vuotena. – Varhaiskasvatuksen opettajat ovat olleet henkisesti kovilla koronavuuden aikana. Haluamme alentaa reilusti ensi syksynä Raumalla järjestettävien Varhaiskasvatuksen Opettajapäivien osallistumismaksua, Pakanen totesi.

Varhaiskasvatuksen opettajapäivien osallistumismaksu on 30.5.21 mennessä ilmoittautuneilta VOL:n jäseniltä 60 € sisältäen opettajapäivien kaksipäiväisen ohjelman ja iltajuhlan sekä aiemmasta poiketen molempien päivien lounaat ja iltajuhlan illallisen alkumaljoineen sekä kaksine viinikaatoineen.

Lisäksi Varhaiskasvatuksen Opettajien Liitto haluaa tarjota jäsenilleen ainutlaatuisen kokemuksen improvisaatioteatteri Stella Polariksen esityksen muodossa perjantaina 21. toukokuuta klo 19.00. Tästä on lähetetty lisätietoa jäsenkirjeessä.

Viime vuoden aikana VOL on suunnannut suoraan jäsenille myös koulutuksia, virkistystä ja kirjalahjoja.

Lisäksi valtuusto keskusteli OAJ:n valtuuston kevätkokoukseen 5.-7.5.2021 käsiteltäväksi tulevista asioista ja evästi liiton OAJ:n valtuustoryhmää OAJ:n valtuuston kevätkokouksen päätöksenteon tueksi.

OAJ:n neuvottelujohtaja Petri Lindroos ja työmarkkinaedunvalvonnan erityisasiantuntija Kirsi Sutton antoivat selvitykset ajankohtaisista työmarkkina-asioista. Valtuusto käsitteli OAJ:n ammattijärjestötoiminnan uudistamista, jonka käsittelyyn osallistui puheenjohtaja Olli Luukkainen.

Valtuuston asialistalla oli ajankohtaisia työmarkkina-, edunvalvonta-, ja koulutuspoliittisia- ja viestintäasioita sekä OAJ:n järjestötoiminnan kehittämistä. Valtuusto linjasi liiton tavoitteet käsitellyille asioille.

Valtuuston kokous järjestettiin 23.4. etäkokouksena.

Valtuusto on VOL:n ylin päättävä elin. 45-jäseninen VOL:n valtuusto päättää liiton tavoitteista, toiminnasta ja taloudesta