Ohita navigaatio

VOL:n logon ilme uudistuu

VOL:n ilme muuttuu,  mutta entinen tuttu lintulogo säilyy.

– Graafinen ilme haluttiin päivittää nykypäivään. Ydinajatuksena on asiantuntijuus ja nykyaikaisuus, joita me varhaiskasvatuksen opettajat ja johtajat olemme, VOL:n puheenjohtaja Anitta Pakanen toteaa.

– Logo uudistettiin viimeksi yli 10 vuotta sitten ja katsoimme, että lehden uudistuksen rinnalla uudistamme myös graafista ilmettä. Aiemmin graafisissa ohjeissa oli sininen ja vihreä. Nyt värimaailmassa on kaksi enemmään siniseen painottuvaa  väriä, jotka toimivat hyvin sosiaalisessa mediassa.

Uuden ilmeen on suunnitellut Aste Helsinki. Tuttu lintukuvio logossa säilyy. Lintulogo on vuodelta 1979 ja se on tamperelaisen taiteilijan Matti Kulmalan suunnittelema. Logo kuvaa pientä lintua ison suojassa. Tätä on verrattu varhaiskasvatuksen opettajaan, jonka suojissa pieni lintu, lapsi on.

Uuden väri-ilmeen on tarkoitus ilmentää VOL:n strategian mukaisesti asiantuntevuutta, innovatiivisuutta ja rohkeutta. Uudistus näkyy ensimmäisenä liiton sosiaalisen median kanavissa. Tämän jälkeen uudistetaan esimerkiksi jäsen- ja yhdistykirjeiden ulkoasu, ja vähitellen muut liiton kanavat ja aineistot.

Uudet logomme löydät verkkosivuiltamme.