Ohita navigaatio

VOL:n valtuusto kokoontuu kahden vuoden jälkeen - vihdoinkin livenä

VOL:n valtuuston sääntömääräinen syyskokous kokoontuu 11.-12. Helsingissä. Kyseessä on valtuuston viimeinen kokous. Valtuusto on kokoontunut etäyhteydellä pandemian ajan ja kokoontui nyt vihdoinkin paikan päällä kahden vuoden jälkeen. Valtuuston sääntömääräisen syyskokouksen asialistalla on VOL:n vuoden 2021-2022 toimintakertomuksen tarkistaminen sekä talousarvion hyväksyminen vuodelle 2022.

Liiton puheenjohtaja Anitta Pakanen totesi avauspuheenvuorossaan, kuinka päiväkodit ovat joutuneet koronakriisin moukaroimaksi.

-Opettajat, päiväkodin johtajat ovat olleet todella kovilla, Pakanen totesi.

VOL on saanut kutsun opetusministeri Li Andersson kokoamaan pyöreän pöydän keskusteluun, jolla kartoitetaan toimenpiteitä varhaiskasvatusalan työolojen ja vetovoiman voidaan parantamiseksi.

OAJ:n selvityksen mukaan alanvaihtoaikeet ovat varhaiskasvatuksen opettajien keskuudessa yleisiä. – Tähän tulee reagoida ja pikaisesti. Palkkaus ja työolosuhteet tulee laittaa kuntoon, Pakanen korosti.

Keskustelua herätti elokuun alussa voimaan tullut ilmoitusvelvollisuus ja tuleva neuvottelukierros.

Ajakohtaiset edunvalvonta-asioista katsauksen valtuustolle antoi neuvottelujohtaja Petri Lindroos ja koulutuspoliittista asioista selvityksen antoi OAJ:n koulutuspolitiikan päällikkö Nina Lahtinen. 

Ensi kevään valtuustovaalit

Valtuuston esityslistalla on myös VOL valtuustovaalien vaalipiirien hyväksyminen.

VOL:lla on 45-jäseninen valtuusto varajäsenineen. Seuraava valtuusto valitaan ensi keväänä. Haussa on siis yhteensä 102 valtuutettua. Samanaikaisesti järjestetään OAJ:n valtuustovaalit, joissa VOL:lla on oma vaalipiiri eli valtuustoryhmä.

Molempien valtuustovaalien ehdokasasettelu on käynnistynyt OAJ:n jäsensivujen omat tiedot-sovelluksessa. Yhdistys- ja jäsenkirjeestä sekä ehdokasasettelusta ja vaaliliitoista on lähdössä  tiedote VOL:n yhdistyksiin ja VOL:n jäsenille ensi viikon alkupuolella.