Ohita navigaatio

LUMATIKKA - Matematiikan opetuksen ja oppimisen täydennyskoulutusohjelma

Kohti oppijalähtöistä ja innostavaa matematiikan opetusta!

LUMATIKKA on täydennyskoulutusohjelma matematiikan parissa työskenteleville varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen opettajille. Koulutuksen oppijalähtöiset, toiminnalliset ja konkreettiset sisällöt auttavat herättämään ja kasvattamaan oppijoittesi matikkainnostusta! Koulutus tarjoaa opetusalan asiantuntijoiden tuottaman tuoreen, tutkimusperusteisen tiedon oman opetuksesi kehittämisen tueksi.

Voit suorittaa koko koulutusohjelman (15 op) tai yksittäisiä kursseja tarpeesi ja aikataulusi mukaan täysin verkon välityksellä. Valikoima verkkokursseja alkaa aina lukukausittain vuosina 2018-2022, joten voit tarvittaessa hajauttaa opintoja useammalle vuodelle. Kursseilla voit edetä omassa tahdissa tai yhteisen tavoiteaikataulun mukaisesti.

Koulutus on Opetushallituksen rahoittama ja osallistujille maksuton. Ohjelman toteuttavat seitsemän yliopistoa ja ammattikorkeakoulua LUMA-keskus Suomi -verkoston koordinoimana. Tutustu ohjelmaan tarkemmin osoitteessa https://lumatikka.luma.fi tai kysy lisätietoja info@lumatikka.luma.fi.

Kevään MOOC-kurssit ajalla 11.1.-18.4.2021

Ohjelman maksuttomat verkko-opinnot ovat suoritettavissa MOOC.helsinki.fi-palvelussa keväällä aikavälillä 11.1.-18.4.2021. Ilmoittautua voi kurssien alkamiseen saakka ohjelman verkkosivuilla.

LUMATIKKA1 – kaikkien asteiden opettajille yhteinen koulutusosio (3 op)

  • Matematiikan polulla varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle: kurssikuvaus

LUMATIKKA2 – luokka-astekohtainen koulutusosio (6 op)

  • Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen matikkaa lapsilähtöisesti: kurssikuvaus

LUMATIKKA3 – valinnainen koulutusosio (3 x 2 op = yht. 6 op)