Ohita navigaatio

Sairaalassa järjestettävän varhaiskasvatuksen kehittämiseen yli 400 000 euroa

Opetusministeri Li Andersson on myöntänyt 483 007 euroa sairaaloissa järjestettävän varhaiskasvatuksen kehittämiseen. Erityisavustuksella vahvistetaan sairauden tai vamman vuoksi varhaiskasvatuspalveluiden ulkopuolelle jäävien lasten mahdollisuutta osallistua varhaiskasvatukseen.

Valtionavustuksilla tuetaan hankkeita, joiden tavoitteena on kehittää sairaaloissa toteutettavaa varhaiskasvatusta ja kuntien ja sairaaloiden yhteistyötä varhaiskasvatuksen järjestämiseksi nykyistä kattavammin. Erityisavustuksella pyritään myös edistämään varhaiskasvatusta sairaaloissa järjestävien tahojen verkostoitumista sekä toiminnan alueellista ja kansallista koordinaatiota, ministeriön tiedotteessa todetaan.

– Varhaiskasvatusta järjestetään sairaalahoidossa oleville lapsille nyt vaihtelevasti eikä varhaiskasvatusta ole tarjolla kaikissa sairaaloissa. Nykyistä vahvempi varhaiskasvatukseen osallistuminen sairaalahoidon aikana – lasten terveydentila huomioon ottaen – tukisi tärkeällä tavalla lasten kehitystä ja oppimista sekä toisi iloa, opetusministeri Li Andersson sanoo.

Erityisavustuksen tavoitteena on edistää sairaalahoitoa tarvitsevien lasten mahdollisuutta saada varhaiskasvatusta niin sairaalassaolon aikana kuin myös siirtymävaiheessa, kun lapsen kotiuduttua lapsen osallistuminen varhaiskasvatukseen ei terveydellisistä syistä ole vielä mahdollista.