Ohita navigaatio

Vihdoinkin! Varhaiskasvatuksen opettajat siirtyvät tänään OVTES-sopimukseen

Varhaiskasvatuksen Opettajien Liiton ja OAJ:n pitkäaikainen tavoite on toteutunut. Varhaiskasvatuksen opettajien, erityisopettajien ja päiväkodin johtajien virka- ja työehtosopimukset siirretään opetusalan sopimuksiin eli OVTES:n piiriin tänään 1. syyskuuta 2021. Tavoite saavutettiin kevään 2020 sopimusneuvotteluissa. 

-Opetusalan sopimuksessa varhaiskasvatuksen opettajien työ nähdään korkeaa koulutusta ja osaamista vaativana asiantuntijan työnä – opettajan työnä, toteaa VOL:n puheenjohtaja Anitta Pakanen. Nyt varhaiskasvatuksen opettajien palkoista ja palvelussuhteen ehdoista neuvotellaan oikeassa toimintaympäristössä.

– On selvää, etteivät ongelmat heti ratkea, mutta suunnitelmallisella palkkaohjelmalla saataisiin palkkakehitys hyvin alkuun, Pakanen jatkaa.

Siirto tarkoittaa sitä, että Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajien KT neuvottelee koko opetusalan palvelussuhteen ehdoista vastedes suoraan OAJ:n kanssa. Varhaiskasvatuksen Opettajien Liitto jatkaa edelleen vaikuttamista neuvottelutavoitteisiin.

Varhaiskasvatuksen opettajien työehdoista neuvoteltiin aiemmin kunnan yleisellä KVTES-sopimusalueella.

Kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset ovat voimassa helmikuun loppuun 2022.